domingo, 6 de enero de 2013

Reseña Divergent - Veronica Roth

Titulo: Divergent
Autor:Veronica Roth
Editorial:Estrella Polar
Libro:1/3
Colección: -
Formato:Tapa blanda con solapas
Paginas:416
Edad:Mas de 14 años
ISBN: 978-84-9932-519-4
PVP:18.95
Sinopsis
Una decisió et pot canviar per sempre. La ciutat de Chicago està dividida en cinc faccions i cadascuna d’elles es dedica a cultivar una virtut particular: Honestedat, Abnegació, Intrepidesa, Amistat i Erudició.
La ciutat de Chicago està dividida en cinc faccions i cadascuna d’elles es dedica a cultivar una virtut particular: Honestedat, Abnegació, Intrepidesa, Amistat i Erudició. Als setze anys, els joves han d’escollir de quina facció volen formar part definitivament. La Beatrice dubta entre quedar-se amb la seva família o ser qui realment és. No pot tenir les dues coses. I prendrà una decisió que sorprendrà a tothom, sobretot a ella.
Opinió personal:
Vaig començar aquest llibre amb una mica de por. Eren tantes les bones ressenyes que havia llegit d'ell, que ho posaven pels núvols, que em va picar la curiositat de veure el que passava perquè tanta gent no pugui deixar-lo fora de les seves lectures imprescindibles, però a la vegada ja se sap que passa quan les expectatives són molt altes, que no sempre es compleixen.

Això va ser el que em va passar a mi, almenys en un principi. Hi havia moments en què no em costava res deixar de banda la lectura, era interessant, més entretingut que una altra cosa però sense arribar a tenir una trama que atrapés de veritat ja que, fins arribat cert punt em semblava que la protagonista estava sent massa dramàtica , no com per caure malament però tampoc em convencia del tot.

El millor és que passades les primeres 100 pàgines, quan es deixa entreveure la veritable trama i vam començar a aprofundir més en els personatges aquest es converteix en un d'aquests llibres que no pots deixar anar pel enganxat que et manté, sense decaure en cap moment, fins a la última de les seves pàgines.

En aquesta distopia ens trobem amb Beatrice, ella viu en la facció d'abnegació amb la seva família i, en primera persona, ens va explicant al llarg dels primers capítols com és la vida en aquesta societat distòpica on ens trobem. Hi les persones estan dividides segons la seva facció, la que trien en la cerimònia, al costat dels altres habitants, després de complir els 16 anys.

Abnegació, erudició franquesa amistat i intrepideza són les faccions que formen aquesta nova societat encara hi ha persones, els sense facció que no pertanyen a cap de d'elles de manera que els toca viure gairebé al marge de la societat. Es considera que aquestes són les raons per les que de veritat estaven en conflicte les societats del passat el creure que havia coses per sobre d'altres i no les creences polítiques, nacionalitats ... Hi ha una societat aparentment perfecta, però ja sabem el que passa en les distopies, que el perfecte pot resultar no ser-ho.

Quan Tris comença la seva iniciació en la seva facció és quan les coses es posen realment interessants, allà coneixem a molts altres personatges dels colis resulten tenir tots, certa importància en llibre i tot i ser força no he arribat a liarme amb ells. Per exemple Chistina és un d'aquests personatges que val la pena recordar, com Will, persones que van canviar de facció i que demostren intentar aconseguir el que cal per mantenir-se en entrepidesa i que en certa manera t'arriben.

També hi ha els personatges més negatius, aquells als que acabem odiant per les seves diferents formes de ser com Peter o Molly. No obstant això els més importants són, entre d'altres, Quatre, algú sobre el qual no sabia que esperar al principi o la família Tris que m'ha donat algunes sorpreses al llarg del llibre.

Com sempre també li he trobat les meus pegues, per exemple havia coses que em venia venir, mentre que altres com algunes de les accions d'Al no em convencien del tot encara si aquestes ni haguessin estat com van ser algunes coas coses no haurien transcorregut segons el que van fer .

Per dir-ho en menys paraules, és un llibre que m'ha encant, el principi li resta punts però, l'acció i la trama que s'acaben descobrint el fan mereixedor de ser aquest llibre del qual tothom parla, això, una protagonista que val la pena conèixer a més d'altres personatges que no estan sols per que hi hagen mes personathes, per no parlar que no és un d'aquests llibres basats únicament en una relació entre els dos protagonistes.


Opinión personal: (en castellano)

Empecé este libro con algo de miedo. Eran tantas las buenas reseñas que había leído de el, que lo ponían por las nubes, que me pico la curiosidad de ver lo que ocurría para que tanta gente no pueda dejarlo fuera de sus lecturas imprescindibles, pero al mismo tiempo ya se sabe que pasa cuando las expectativas son muy altas, que no siempre se cumplen.

Eso fue lo que me paso a mi, al menos en un principio. Había momentos en los que no me costaba nada dejar de lado la lectura, era interesante, mas entretenido que otra cosa pero sin llegar a tener una trama que atrapara de verdad ya que, hasta llegado cierto punto me parecía que la protagonista estaba siendo demasiado dramática, no como para caerme mal pero tampoco me convencía del todo.

Lo bueno es que pasadas las primeras 100 paginas, cuando se deja entrever la verdadera trama y empezamos a profundizar mas en los personajes este se convierte en uno de esos libros que no puedes soltar por lo enganchado que te mantiene, sin decaer en ningún momento, hasta la ultima de sus paginas.

En esta distopia nos encontramos con Beatrice, ella vive en la facción de abnegación junto a su familia y, en primera persona, nos va contando a lo largo de los primeros capítulos como es la vida en esta sociedad distopica en la que nos encontramos. En ella las personas están divididas según su facción, la que eligen en la ceremonia, junto a los otros habitantes, después de cumplir los 16 años.

Abnegación, erudición  franqueza  amistad e intrepideza son las facciones que forman esta nueva sociedad aunque hay personas,  los sin facción que no pertenecen a ninguna de de ellas por lo que les toca vivir casi al margen de la sociedad. Se considera que esas son las razones por las que de verdad estaban en conflicto las sociedades del pasado  el creer que había cosas por encima de otras y no las creencias políticas,  nacionalidades... Hay una sociedad aparentemente perfecta, pero ya sabemos lo que pasa en las distopias, que lo perfecto puede resultar no serlo.

Cuando Tris empieza su iniciación en su facción es cuando las cosas se ponen realmente interesantes, allí conocemos a muchos otros personajes los cueles resultan tener todos, cierta importancia en libro y a pesar de ser bastantes no he llegado a liarme con ellos. Por ejemplo Chistina es un de esos personajes que vale la pena recordar, al igual que Will, personas que cambiaron de facción y que demuestran intentar conseguir lo que hace falta para mantenerse en entrepideza y que en cierta manera te llegan.

También están los personajes mas negativos, esos a los que acabamos odiando por sus diferentes formas de ser como Peter o Molly. Sin embargo los mas importantes son, entre otros, Cuatro, alguien sobre el que no sabia que esperarme en un principio o la familia  Tris que me ha dado alguna que otra sorpresa a lo largo del libro.

Como siempre también le he encontrado mis pegas, por ejemplo había cosas que me venia venir, mientras que otras como algunas de las acciones de Al no me convencían  del todo aunque si estas ni hubieran sido como fueron algunas coas cosas no habrían transcurrido según lo hicieron.

Por decirlo en menos palabras, es un libro que me ha encanto, el principio le resta puntos pero, la acción y la trama que se acaban descubriendo le hacen merecedor de ser ese libro del que todos hablan, eso, una protagonista que vale la pena conocer ademas de otros personajes que no están solo par hacer relleno, por no hablar de que no es uno de esos libros basados únicamente en una relación entre los dos protagonistas.

Genial.

Muchas gracias a Estrella Polar por el ejemplar.

5 comentarios:

  1. Lo tengo pendiente junto con su segunda parte.
    Un besito.

    ResponderEliminar
  2. No dejo de leer reseñas que dicen que es magnífico, así que espero conseguirlo y leerlo pronto *o*
    Besitos y gracias por la reseña ^-^

    ResponderEliminar
  3. Tengo ganas de leerlo, pero creo que tardare porque tengo muchas sagas pendientes y me gustaría terminarlas antes de empezar otra. ¡Gracias por la reseña!

    BSS...desde el blog de Fr@nela

    ResponderEliminar
  4. Pues si te ha gustado el primer libro, esperate al segundo, está todavía mejor. Ahora toca esperar a que publiquen el 3º de la Saga.

    ResponderEliminar

Si queréis poneros en contacto conmigo o dejar alguna URL hacerlo a perdidaenunmundodelibros@yahoo.es los comentarios que no tengan que ver con al entrada serán borrados.