domingo, 13 de enero de 2013

Reseña Insurgent - Veronica Roth

Titulo: Insurgent
Autor:Veronica Roth
Editorial:Estrella Polar
Libro:2/3
Colección: -
Formato:Tapa blanda con solapas
Paginas:424
Edad:Mas de 14 años
ISBN: 978-84-9932-874-4
PVP:19.99

Sinopsis:
Una decisió et pot transformar o et pot destruir
La Tris, amb només setze anys, haurà de lluitar per descobrir la veritat que la pot salvar a ella i als qui estima. I haurà de prendre decisions que poden tenir conseqüències inesperades i completament devastadores.
UNA DECISIÓ 
Comporta un sacrifici
UN SACRIFICI 
Suposa una pèrdua
UNA PÈRDUA 
Implica una càrrega
UNA CÀRREGA 
Esdevé una lluita
UNA DECISIÓ 
ET POT DESTRUIR
Opinió personal:
En acabar de llegir aquest llibre tinc un munt de coses al cap sobre el que podria dir sobre el però, a la vegada, no se com descriure la sensació que m'ha quedat en acabar la seva última pàgina. Crec que la pregunta ,Quan surt el següent? ho descriu prou bé ja que si, EJDLF va estar entre les meues millors lectures del 2012 aquest ho estarà entre les millors d'aquest 2013 per tantes raons que em faria una ressenya massa llarga si pretén posar totes així que intentaré resumir-ho tot el millor possible .

En primer lloc aquest és un d'aquests llibre, plens d'acció dels que aconsegueixen que no vulguis desprendre't d'ells fins a la ultima pàgina al mateix temps que la maleeixes al teu cap esperant que el llibre continue perquè, la història simplement no pot acabar així, encara que no ens equivoquem, tampoc té un d'aquests finals tallats per la meitat dels que desesperen. Tornant al referent a l'acció si alguna cosa a aquest llibre no li falta és aquesta cosa, al llarg de les pàgines ocorren una gran quantitat de coses les quals fan que aquest no sigui un llibre d'aquests pesats que vols treure't de sobre sinó un en on els successos vénen tots seguits a un bon ritme. D'una de les que no sembla que sigui massa precipitat si no més bé, realista per dir-ho així.

També si hi ha una altra cosa que al llibre no li falten són sens dubte els personatges ben aprofitats. Aquí no hi ha res semblant personatges plans o clònics entre ells que no arriben a aportar res a la història igual que la protagonista tampoc es troba entre aquelles que tenen un gran manca de personalitat o autoestima sinó que, sens dubte, encara que al ocasions em desesperava en certa manera és un d'aquells personatges que aconsegueixen arribar-te en certa manera, demostrant que són reals, ni dels que són massa queixosos ni dels que estan fets de ferro.

Quant a la narració aquesta feta en primera persona des de la perspectiva de Tris, la protagonista. Sóc de les persones a què els sol agradar que un llibre aquest narrat així, fa que tingui un ritme més àgil encara que de vegades el narrador no sigui del tot imparcial però, es tracta d'una distopia el fet de veure com un dels personatges que la protagonitzen s'adonen que el món en què viuen no és tan prefecte com creien, a més d'estar ben escrit, aconsegueix fer que les coses semblin més creïbles i fins, en algunes ocasions comprendre el personatge tot i no agradar-com actua en alguna de les situacions que se li posen per davant.

I ara anem al que realment importa, la història. En ser una segona part no es pot dir molt sense deixar anar spoilers però així es poden explicar alguna que altra cosa, l'acció ve seguida exactament on ho vadeixar seu predecessor i podrem veure com al llarg de les pàgines con els successos que van marcar als protagonistes anteriorment fan que aquests canviïn d'una manera o una altra de la mateixa manera que la societat. La qüestió de les faccions esdevé menys marcada que abans encara que igual d'important, Tris, Quatre - em nego a pensar en el com Tobias - Christina i Caleb entre altres seran molt decisius pel que fa a que passa a tot en llibre al com les coses que desconeixem i que van sorprenent al llarg d'aquest, vull dir que l'autora deixa anar algun "bomba" dels que impressionen la seva i aconsegueix mantenir la intriga fins al final.

En menys paraules, si els llibres d'acció, amb emoció i sense protagonistes ploramiques són una cosa que m'encanta el fet que aquest fos així ha aconseguit conquistar. La forma de narrar de l'autora enganxa, aconsegueix desesperar, emocionant i que et sentis com els protagonistes entre altres coses en tenir tant una trama com una ploma ben elaborades. Sense descripcions sobrants ni coses que entorpeixin la lectura.

Opinión personal: (en castellano)
Al acabar de leer este libro tengo un montón de cosas en la cabeza sobre lo que podría decir sobre el pero, al mismo tiempo, no se como describir la sensación que se me ha quedado al terminar su ultima pagina. Creo que la pregunta ¿cuando sale el siguiente? lo describe bastante bien ya que si, LJDH estuvo entre mis mejores lecturas del 2012 este lo estará entre las mejores de este 2013 por tantas razones que se me haría  una reseña demasiado larga si pretendiera ponerlas todas así que voy a intentar resumirlo todo lo mejor posible.

En primer lugar este es uno de esos libro, llenos de acción de los que consiguen que no quieras despegarte de ellos hasta la ultima pagina al mismo tiempo que la maldices en tu cabeza esperando a que el libro continué porque, la historia simplemente no puede acabar así, aunque no nos equivoquemos, tampoco tiene uno de esos finales cortados por la mitad de los que desesperan. Volviendo a lo referente a la acción si hay algo que a este libro no le falta este es ese algo, a lo largo de las paginas ocurren una gran cantidad de cosas las cuales hacen que este no sea un libro de esos pesados que quieres quitarte de encima sino uno en en el que los sucesos vienen todos seguidos a un buen ritmo. De una de las que no parece que sea demasiado precipitado si no mas bien, realista por decirlo de alguna manera.

También si hay otra cosa que al libro no le faltan son sin duda alguna los personajes bien aprovechados. Aquí no hay nada parecido  personajes planos o clónicos entre ellos que no llegan a aportar nada a la historia al igual que la protagonista tampoco se encuentra entre esas que tienen un gran falta de personalidad o autoestima si no que, sin duda alguna, aunque al ocasiones me desesperaba en cierta manera es uno de esos personajes que consiguen llegarte en cierta forma, demostrando que son reales; ni  de los que son demasiado quejicas ni de los que están hechos de hierro.

En cuanto a la narración esa hecha en primera persona desde la perspectiva de Tris, la protagonista. Soy de las personas a la que les suele gustar que un libro este narrado así, hace que tenga un ritmo mas  ágil aunque a veces el narrador no sea del todo imparcial pero, al tratarse de una distopia el hecho de ver como uno de los personajes que la protagonizan se dan cuenta de que el mundo en el que viven no es tan prefecto como creían, además de estar bien escrito, consigue hacer que las cosas parezcan mas creíbles y hasta, en algunas ocasiones comprender al personaje pese a no gustarte como actúa en alguna de las situaciones que se le ponen por delante.

Y ahora vamos a lo que realmente importa, la historia. Al ser una segunda parte no se puede decir mucho sin soltar spoilers pero aun así se pueden contar alguna que otra cosa, la acción viene seguida exactamente donde lo dejo su predecesor y podremos ver como a lo largo de las paginas los sucesos que marcaron a los protagonistas anteriormente hacen que estos cambien de una forma u otra al igual que la sociedad. La cuestión de las facciones pasa a ser algo menos marcada que antes aunque igual de importante, Tris, Cuatro - me niego a pensar en el como Tobias - Christina y Caleb entre otros serán muy decisivos en lo referente a que ocurre en todo en libro al igual que las cosas que desconocemos y que van sorprendiendo a lo largo de este, quiero decir que la autora suelta algún que otro "bombazo" de los que impresionan lo suyo y consigue mantener la intriga hasta el final.

En menos palabras, si los libros de acción, con emoción y sin protagonistas lloricas son algo que me encanta el hecho de que este fuera así ha conseguido conquistarme. La forma de narrar de la autora engancha, consigue desesperarte, emocionante y que te sientas como los protagonistas entre otras cosas al tener tanto una trama como una pluma bien elaboradas. Sin descripciones sobrantes ni cosas que entorpezcan la lectura.

Imprescindible

Muchas gracias a Estrella Polar por el ejemplar.

4 comentarios:

 1. A ver si lo consigo *-*

  ResponderEliminar
 2. No he leído el primero, aunque tengo muchas ganas *-*
  besos

  ResponderEliminar
 3. Me lo acabé hace un par de días, y estoy de acuerdo contigo: ¿CUÁNDO SALE EL TERCERO?
  Necesito leerlo, no puedo esperar.
  Cuando lo acabé había demasiadas preguntas en mi cabeza, y me he tenido que releer el final un par de veces.
  ¡Un saludo!

  ResponderEliminar
 4. Tengo muchas ganas de leer el primero. Espero que esté tan bien como dices que está este^^ ¡Gracias por la reseña!

  BSS...desde el blog de Fr@nela

  ResponderEliminar

Si queréis poneros en contacto conmigo o dejar alguna URL hacerlo a perdidaenunmundodelibros@yahoo.es los comentarios que no tengan que ver con al entrada serán borrados.