sábado, 23 de febrero de 2013

Reseña El silenci de la por - Anna Tortajada

Titulo:El silenci de la por
Autor:Anna Tortajada
Editorial:Estrella Polar
Libro:1/1
Colección:Columna jove
Formato:Tapa blanda 
Paginas:135
Edad:-
ISBN:978-84-1569-774-9
PVP:11.95
Sinopsis:
Acceptar que el teu avi no és qui sembla no és gens fàcil, però en Marc i jo vam prendre una decisió: no deixaríem que la por seguís sent el monstre que planava per la història de la nostra família.
Tot va començar una tarda de diumenge a casa dels avis, en una reunió amb els pares i tiets, on també vam anar el meu germà Marc i jo. Feia mesos que l’avi estava malalt i no es movia del llit i havíem de parlar de com organitzar-nos per ajudar l’àvia. La trobada va començar com qualsevol altra amb la família, però mica en mica van anar sorgint totes les veritats que, per por i per vergonya, havien estat amagades durant anys. Acceptar que el teu avi no és qui sembla no és gens fàcil, però en Marc i jo vam prendre una decisió: no deixaríem que la por seguís sent el monstre que planava per la història de la nostra família.
Opinió personal: 
Aquest és un d'aquests llibres dels que veus a la llibreria, en el que  generalment no et fixes i que en el cas que ho facis segurament després de llegir la sinopsi les coses no passessin més enllà, ja que pot ser que no es trobi entre el teu gènere o tipus de llibres de manera que passessis de l'pensant que no tens res a perdre, que és el que, segurament m'hauria passat a mi però ara que ho he llegitit... per ser un llibre que al principi no em cridava per res m'ha sorprès bastant.

La narració està feta des de tres perspectives diferents. Una en tercera persona des del punt de vista d'un narrador extern, l'autora, seguida després de la de Judit i Marc que en primera persona ens expliquen com el que van pensar el dia en què, en una reunió familiar, van descobrir certes coses sobre la seva família les quals han fet que es plantegin alguna cosa en la seva vida. L'acció també està dividida en diferents parts, tres en total, que al llarg d'un dia ens deixen veure el que va passar durant la reunió familiar amb capítols curts, cadascun centrant-se en una cosa concreta.

Al principi em va resultar embolicat, la sinopsi encara que diu bastant no deixa entreveure del tot el que passarà al llarg del llibre i encara l'autora ho expliqui no m´aclaria massa bé amb respecte a qui era cadascú fins passades varies pàgines quan, sorprenentment les coses començar a semblar interessants i m'enganxi a la història de tal manera que arribi a acabar en un parell d'hores resultant aquesta una lectura lleugera de les que es poden llegir en una tarda, tant per la seva història com per el nombre reduït de pàgines, de les que alhora acosegueixen entretenirte-

No sóc de llegir llibres realistes, no em disgusten però el gènere paranormal sol tirar més cap a lo meu ja que encara que em sembla interessant que un llibre et faci pensar i reflexionar això no sempre ve donat amb una bona història malgrat que en aquest cas ha estat així.Una de les raons per les quals vaig començar a enganxar va ser perquè vaig poder veure com tot i que el llibre no fos d'acció i tot transcorria al llarg d'un dia explicava molt més que això i el voler saber tots els secrets d'aquesta família aparentment modèlica fa que vulguis continuar llegint.

Com ja he dit, al llarg del llibre ens trobem amb una acció centrada en una sola tarda al llarg de la qual coneixerem a través dels diàlegs dels personatges principalment com són aquests i part de la història de la seva vida. El saber que fer amb l'avi Lluís és el que els junta a tots, la germana d'aquest amb la seva dona no saben de decidir sobre aquest així que reunits tots, a través de les seves opinions podrem veure com són cada un d'ells per arribar a simpatitzar o no amb les seves idees perquè resulten ser tan diferents que fins sorprèn que alguns estiguin emparentats entre ells.

No és un llibre en què predominin l'acció i els diàlegs però tampoc és lent, en certa manera m'ha recordat alguns dels llibres que m'han arribat a posar a l'institut -en el meu no solen fallar molt a l'hora de triar les lectures obligatòries- sobre els quals no pots arribar a dir res dolent però tampoc t'han entusiasmat del tot al mateix temps que ha resultat interessant en certa manera i no consideres haver perdut el temps en llegir-lo.

Opinión personal:
Este es uno de esos libros de los que ves en la librería, en los que generalmente no te fijas y que en el caso de que lo hagas seguramente después de leer la sinopsis las cosas no pasaran mas allá,  ya que puede que no se encuentre entre tu genero o tipo de libros por lo que pasaras de el pensando que no tienes nada que perderte que es, lo que seguramente me habría pasado a mi pero ahora que lo he leído, para ser un libro que en un principio no me llamaba para nada me ha sorprendido bastante.

La narración esta hecha desde tres perspectivas distintas. Una en tercera persona desde el punto de vista de un narrador externo, la autora, seguida después de la de Judit y Marc que en primera persona nos cuentan como lo que pensaron el día en el que, en una reunión familiar, descubrieron ciertas cosas sobre su familia las cuales han hecho que se planteen alguna que otra cosa en su vida. La acción también esta dividida en diferentes partes, tres en total, que a lo largo de un día nos dejan ver lo que ocurrió durante la reunión familiar con capítulos cortos, cada uno centrándose en una cosa concreta.

En un principio me resulto lioso, la sinopsis aunque dice bastante no deja entrever del todo lo que ocurrirá a lo largo del libro y aunque la autora lo explique no me aclare demasiado bien con quien era cada cual hasta pasadas varias paginas cuando, sorprendentemente las cosas empezaron a parecerme interesantes y me enganche  a la historia de tal forma que llegue a acabarlo en un par de horas siendo esta una lectura ligera de las que se pueden leer en una tarde, tanto por su historia como por su reducido numero de paginas, pero que a la vez ha conseguido hacerme pensar bastante.

No soy de leer libros realistas, no me disgustan pero el genero paranormal suele tirar mas hacia lo mio ya que aunque me parece interesante que un libro te haga pensar y reflexionar esto no siempre viene dado con una buena historia pese que en este caso a sido así. Una de las razones por las que empece a engancharme fue porque pude ver como a pesar de que el libro no fuera de acción y todo transcurría a lo largo de un día contaba mucho mas que eso y el querer saber todos los secretos de esta familia aparentemente modélica hace que quieras continuar leyendo.

Como ya he dicho, a lo largo del libro nos encontramos con una acción centrada en una sola tarde a lo largo de la cual conoceremos a través de los diálogos de los personajes principalmente como son estos y parte de la historia de su vida. El saber que hacer con el abuelo Lluis es lo que les junta a todos, la hermana de este junto a su esposa no saben que decidir sobre este así que reunidos todos, a través de sus opiniones podremos ver como son cada uno de ellos para llegar a simpatizar o no con sus ideas porque resultan ser tan diferentes que hasta sorprende que algunos estén emparentados entre ellos.

No es un libro en el que predominen la acción y los diálogos pero tampoco es lento, en cierta manera me ha recordado a algunos de los libros que me han llegado a poner en el instituto -en el mio no suelen fastidiarla mucho a la hora de elegir las lecturas obligatorias- sobre los que no puedes llegar a decir nada malo pero tampoco te han entusiasmado del todo a la vez que ha resultado interesante en cierta manera y no consideras haber perdido el tiempo al leerlo.

Muy bueno.

Muchas gracias a Estrella Polar por el ejemplar.

2 comentarios:

 1. En general, m'agrada molt l'editorial però et confeso que és la primera vegada que el veig nombrar. Potser se li haurà de donar una oportunitat.
  El recomanes a partir d'una edat concreta? Potser l'afegiré a la wishlist de la biblio de l'escola :P
  Gràcies per la resenya.

  ¡¡Ens llegim!!

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Es la primera vez que lo ves porque acaba de salir publicado, creo que hará un para des emanas como mucho, en cuanto a la edad supongo que ira allá a los 14 años a mi seguramente antes no me habría gustado demasiado ^^

   Eliminar

Si queréis poneros en contacto conmigo o dejar alguna URL hacerlo a perdidaenunmundodelibros@yahoo.es los comentarios que no tengan que ver con al entrada serán borrados.