lunes, 11 de marzo de 2013

Reseña El senyor de les mosques - William Golding

Titulo:El senyor de les mosques
Autor:William Golding
Editorial:Estrella Polar
Libro:1/1
Colección:La via lactea
Formato:Tapa blanda
Edad:a partir de 14 años
Paginas:240
ISBN:978-84-9932-064-9
PVP:9.50
Sinopsis:
En una illa deserta..., fins on poden arribar els instints primaris de l’ésser humà?
Tots eren fills de bones famílies britàniques, tots havien après a l’escola els principis bàsics de l’educació anglesa, tots cantaven en el cor, tots bevien educadament el te a les cinc... en definitiva, tots eren nens exemplars. Però després del naufragi hauran de sobreviure a l’illa solitària on han anat a parar, i la por, la soledat i la duresa de la situació els convertiran en uns autèntics i cruels salvatges.
Opinió personal:
Vaig agafar aquest llibre bàsicament a cegues, no sóc de les persones que llegeixen clàssics només perquè si però per la sinopsi aquest no semblava estar gens malament de manera que vaig pensar que el més segur és que me n'anés a agradar encara que només fos una mica i la veritat és que ha estat així. En algunes ocasions se m'ha tornat una mica pesat, tot i ser un llibre curt, i el gènere no sol estar entre el que acostumo a llegir però en el conjunt final ha resultat entretingut.

El llibre aquesta narrat en tercera persona seguint la perspectiva de Ralph principalment, encara que també ens trobem amb la alguns altres personatges al llarg de la història. Tot comença a la platja, un grup de nens de diferents edats compreses entre els 4 i 13 anys-crec, és més o menys- han acabat naufragant en una illa després de saltar d'un avió, ara estan sols, sense adults i hauran de fer tot el necessari per sobreviure tot i que les coses no els sortiran exactament com esperaven ...

Quant a personatges tenim bastants, tot i així realment l'autor només arriba a desenvolupar a uns 6 com més importants, els líders que seran els encarregats de que les coses vagin bé entre ells, encara que Ralph és l'oficial, el que s'encarrega de que totes les coses vagin bé, i al principi van bé ... però l'ordre que s'estableix entre ells en un principi es veu alterat amb el pas del temps. Quan Ralph i Piggy s'adonen que les coses no funcionen tal com haurien de funcionar sinó que, el en un principi ordre acordat per tots s'està enfonsant el que al seu torn veuran con s`organitza una divisió entre els personatges.

Des d'un principi Jack va voler ser el líder però no va obtenir el suport necessari per part dels altres i al llarg de les pàgines podrem veure com a part del seu objectiu segueix sent aquest, és un d'aquestes personatges que necessiten sentir-se importants i dominants per estar bé amb els quals s'hauran algun conflicte amb Ralph mentre que Piggy, el més sensat de tots segons he vist jo les coses, és acabar deixat cap a un costat per part dels altres a causa del seu aspecte. el que demostra que l'autor ha pensat bastant a l'hora de desenvolupar el comportament dels personatges malgrat que hi ha alguna que una altra cosa que no m'ha quedat del tot clara.

El llibre se m'ha fet una mica pesat en algunes ocasions, no és d'aquests que tenen precisament poques descripcions i suposo que això ha fet que tot i que tampoc sigui un llibre amb poca acció no em acabés d'agradar del tot, crec que aquest llibre es podria qualificar d'un clàssic i hi ha qui per això ja pensa que li agradarà. Reconec que les coses estan bé però tot i així no és exactament una lectura lleugera, l'autor desenvolupa bé als personatges i les seves situacions, sap recrear la por que senten aquests i comptar com evolucionen abans les situacions però alhora ho fa d'una manera una mica enrevessada de manera que tot i no haver precisament costa amunt tampoc acaba d'enganxar del tot.

D'altra banda la història és original, m'ha agradat veure com acaba i en certa manera et fa pensar però al mateix temps la base de tot, és a dir l'arribada dels protagonistes a l'illa no m'ha quedat del tot clara ja que el Autor us planta del principi, aquí com si res, pràcticament sense donar-te cap explicació al llarg del llibre, el bo és que el no saber el que passarà amb els personatges fa que mantinguis l'interès a la lectura ja que arriben a passar coses força poc predictibles.

La meva conclusió? és una història entretinguda i si generalment us agraden els clàssics aquest bé però per a mi que m'esperava alguna cosa més lleuger ha resultat ser alguna cosa pesada en algunes ocasions, tot i que he de reconèixer que tant l'història com la ploma de l'autor estan desenvolupades d'una bona forma, però el ser més aviat enrevessat ha fet que em costés agafar algunes coses, especialment durant les primeres pàgines, i que hagués de tornar a llegir algunes pàgines malgrat que en el seu conjunt final la història no m'ha desagradat.

Opinión personal:
Cogí este libro básicamente a ciegas, no soy de las personas que leen clásicos solo porque si pero por la sinopsis este no parecía estar nada mal, con lo cual pensé que lo mas seguro es que me fuera a gustar aunque solo fuera un poco y la verdad es que ha sido así. En algunas ocasiones se me ha vuelto algo pesado, aun siendo un libro corto, y el genero no suele estar entre lo que suelo leer pero en el conjunto final ha resultado entretenido.

El libro esta narrado en tercera persona siguiendo la perspectiva de Ralph principalmente aunque también nos encontramos con la algunos otros personajes a lo largo de la historia. Todo empieza en la playa, un grupo de niños de diferentes edades comprendidas entre los 4 y 13 años -creo, es mas o menos- han acabado naufragando en una isla después de saltar de un avión, ahora están solos, sin adultos y tendrán que hacer todo lo necesario para sobrevivir aunque las cosas no les saldrán exactamente como esperaban...

En cuanto a personajes tenemos bastantes, aun así realmente el autor solo llega a desarrollar a unos pocos como mas importantes, los lideres que serán los encargados de que las cosas vayan bien entre ellos aunque Ralph es el oficial, el que se encarga de que todas las cosas vayan bien, y en un principio van bien... pero el orden que se establece entre ellos en un principio se ve alterado con el paso del tiempo. Cuando Ralph y Piggy se dan cuenta de que las cosas no funcionan tal y como deberían funcionar si no que, el en un principio orden acordado por todos, se esta desmoronando lo que a su vez organiza una división entre los personajes.

Desde un principio Jack quiso ser el líder pero no obtuvo el apoyo necesario por parte de los demás y a lo largo de las paginas podremos ver como parte de su objetivo sigue siendo este, es un de esas personajes que necesitan sentirse importantes y dominantes para estar bien con lo cual habrá algún que otro conflicto con Ralph mientras que Piggy, el mas sensato de todos según he visto yo las cosas, resulta acabar dejado hacia un lado por parte de los demás debido a su aspecto lo que demuestra que el autor ha pensado bastante a la hora de desarrollar el comportamiento de los personajes pese que hay alguna que otra cosa que no me ha quedado del todo clara.

El libro se me ha hecho un poco pesado en algunas ocasiones, no es de esos que tienen precisamente pocas descripciones y supongo que eso ha hecho que a pesar de que tampoco sea un libro con poca acción no me acabara de gustar del todo, creo que como este libro se califica como un clásico hay quien por esa razón ya piensa que le va a gustar. Reconozco que las cosas están bien pero aun así no es exactamente una lectura ligera, el autor desarrolla bien a los personajes y sus situaciones, sabe recrear el miedo que sienten estos y contar como evolucionan antes las situaciones pero a la vez lo hace de un forma un tanto enrevesada con lo cual aun no habiéndose precisamente cuesta arriba tampoco acaba de enganchar del todo.

Por otra parte la historia es original, me ha gustado ver como acaba y en cierta manera te hace pensar pero al mismo tiempo la base de todo, es decir la llegada de los protagonistas a la isla no me ha quedado del todo clara ya que el autor te planta el principio, ahí como si nada, prácticamente sin darte ninguna explicación a lo largo del libro, lo bueno es que el no saber lo que ocurrirá con los personajes hace que mantengas el interés a la lectura puesto que llegan a ocurrir cosas bastantes poco predecibles.

¿Mi conclusión? es una historia entretenida y si generalmente os gustan los clásicos esta bien pero para mi que me esperaba algo mas ligero ha resultado ser algo pesado en algunas ocasiones, a pesar de que debo reconocer que tanto al historia como la pluma del autor están desarrolladas de una buena forma, pero al ser mas bien enrevesado ha hecho que me costara pillar algunas cosas, especialmente durante las primeras paginas, y que tuviera que volver a leer algunas paginas pese que en su conjunto final la historia no me ha desagradado.

Por darle una oportunidad.

Muchas gracias a Estrella Polar por el ejemplar.

2 comentarios:

  1. Yo lo leí para el instituto y vi la peli y buff, no me gustó mucho no, aunque reconozco que la evolución de los personajes me pareció magnifica

    Un saludo^^

    ResponderEliminar
  2. Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.

    ResponderEliminar

Si queréis poneros en contacto conmigo o dejar alguna URL hacerlo a perdidaenunmundodelibros@yahoo.es los comentarios que no tengan que ver con al entrada serán borrados.