domingo, 26 de mayo de 2013

Reseña Reckless Carn de pedra - Cornelia Funke

Titulo:Reckless Carn de pedra
Autor:Cornelia Funke
Editorial:Estrella Polar
Libro:1/3
Colección:Reckless
Formato:tapa dura con sobrecubierta
Paginas:352
ISBN: 978-84-9932-232-2
Edad:-
PVP:19.95
Sinopsis:

Durant anys, en Jacob Reckless ha gaudit dels secrets i dels tresors que s’amaguen darrere del mirall. Ara, però, caldrà que posi a prova tot el ha après. En John, el seu germà petit, l’ha seguit, i la màgia negra el convertirà en una bèstia si en Jacob no troba la manera de salvar-lo.
Afanya’t, Jacob Reckless, la carn de pedra s’escampa molt ràpidament.
Opinió personal:
Aquest llibre em portava cridant l'atenció molt de temps, anteriorment vaig llegir un llibre de l'autora i el seu estil em va agradar bastant, té una bona forma de descriure els mons de fantasia, però en aquesta ocasió el llibre m'ha decebut. Potser va ser per esperar una altra cosa perquè, tot i que la història resulta ser original i el final m'ha agradat, no he arribat a conèixer massa als protagonistes i hi ha parts que m'han fet bastant pesades.

El llibre està narrat en tercera persona per un narrador omniscient que no només segueix al protagonista sinó que també compta amb la perspectiva de molts dels altres personatges que participen en la història de tal manera que ens resulti una mica més fàcil assabentar-nos que és el que aquesta passant a cada lloc. El en el primer capítol ens trobem que Jacob aquesta alguna cosa enfadat amb el món des que el seu pare desaprecio, no se'ns dóna molts detalls sobre això, i amb que està en el despatx del seu pare. Allà, entre les seves coses acaba trobant un mirall, un mirall sembla ser una porta cap a un altre món, tot i que diu poc mes perquè aviat ha d'apartar del ja que el seu germà petit apareix en escena i no vol que aquest descobreixi res.


A partir del segon capítol veiem que han passat 12 anys des que el protagonista va descobrir aquest nou món. Ara ens trobem en el i resulta ser que el seu germà petit l'ha seguit i ha acabat ferit per cúpula d'un goyl. Des d'aquest moment Jacob farà tot el possible per tal d'intentar salvar el seu germà petit perquè aquest no acabi convertit en un goyl i pugui tornar al món normal però això no li resultés massa fàcil. No es coneix la història de ningú que hagi estat capaç d'evitar la seva destinació i en un món en què les bruixes tenen cases de sucre i es mengen als nens no resulta molt fàcil saber en qui confiar i qui podria ajudar-te ...


En aquest sentit el llibre és original, m'ha encantat el món que ha creat l'autora, fa esment a una gran quantitat d'elements trets dels quants i si hi ha alguna cosa que sempre m'agrada són els contes alguna cosa canviats - la part del nan i Blancaneus aconseguir fer-me riure una bona estona - però d'altra banda no m'ha agradat que l'autora ens introduís en l'acció tan de sobte. Des del segon capítol ja estem a l'altra banda del mirall i el germà de Jacob ja ha estat atacat i no se'ns explica pràcticament res ni se'ns explica gaire sobre el que ha passat en aquests 12 anys des que va descobrir el mirall, és veritat que amb el pas de les pàgines es descobreixen algunes coses però han quedat massa interrogants per al meu gust.


Així mateix també m'hauria agradat que s'aturés una mica més a l'hora d'explicar algunes coses que ocorren en el moment de l'acció. Les primeres pàgines van ser un autèntic embolicar en què em costava assabentar-me de la meitat de les coses i identificar a cadascú, especialment quan canviava de perspectiva i s'introduïa un nou personatge i una nova història que seguir, ja que encara que la trama principal és la de trobar una cura per Will, també seguirem algunes històries relacionades en certa mesura amb el que passa.


Hi acció des del primer moment, en realitat estan passant coses contínuament pel que el llibre pot resultar una mica precipitat i en alguna ocasió fins arribi a perdrem una mica però també té les seves parts més relaxades en què resulta més fàcil de seguir la història per el que pot ser un d'aquests llibres que es llegeixen ràpid encara que han hagut mes ocasions en què em feia pesat. Moltes vegades sembla que les coses es vagin a arreglar i de sobte l'autora decideix no fer-ho i entendre-ho tot més pel que em va resultar una mica desesperant.


Pel que fa als protagonistes també m'hagués agradat conèixer-los en més profunditat i especialment en el cas de Jacob m'hauria agradat saber les coses amb mes detall sobre el que ha passat durant els 12 anys que porta travessant el mirall perquè en aquest llibre les coses es esmenten només de passada i encara que tant el seu caràcter, com el dels altres personatges, aquesta clar en el sentit de saber quin és el seu paper en la història, no arribem saber massa sobre ells i les seves raons de ser.


En definitiva un llibre que no està malament, és força entretingut i compta amb una història a vessar de fantasia per totes bandes però que resulta ser molt precipitada i una mica pesada en unes ocasions en què haurien vingut bé unes explicacions més clares o més detalls sobre els protagonistes, als quals només coneixem superficialment, de manera que tot i tenir capítols molt curts, alguns d'ells amens, té altres en què has de parar-te una mica a l'hora de llegir per aclarir sobre el que està passant.
 
Opinión personal:
Este libro me llevaba llamando la atención mucho tiempo, anteriormente leí un libro de la autora y su estilo me gusto bastante, tiene una buena forma de describir los mundos de fantasía, pero en esta ocasión el libro me ha decepcionado. Tal vez fue por esperarme otra cosa porque, a pesar de que la historia resulta ser original y el final me ha gustado, no he llegado a conocer demasiado a los protagonistas y hay partes que se me han hecho bastante pesadas.

El libro esta narrado en tercera persona por un narrador omnisciente que no solo sigue al protagonista si no que también cuenta con la perspectiva de muchos de los otros personajes que participan en la historia de tal forma que nos resulte algo mas fácil enterarnos de que es lo que esta ocurriendo en cada lugar. El en el primer capitulo nos encontramos con que Jacob esta algo enfadado con el mundo desde que su padre desaprecio, no se nos da muchos detalles sobre esto, y con que esta en el despacho de su padre. Allí, entre sus cosas acaba encontrando un espejo, un espejo parece ser una puerta hacia otro mundo, aunque dice poco mas porque pronto tiene que apartarse de el ya que su hermano pequeño aparece en escena y no quiere que este descubra nada.

A partir del segundo capitulo vemos que han pasado 12 años desde que el protagonista descubrió ese nuevo mundo. Ahora nos encontramos en el y resulta ser que su hermano pequeño lo ha seguido y ha acabado herido por cúpula de un goyl. Desde ese momento Jacob hará todo lo posible con tal de intentar salvar a su hermano pequeño para que este no acabe convertido en un goyl y pueda volver al mundo normal pero esto no le resultara demasiado fácil. No se conoce la historia de nadie que haya sido capaz de evitar su destino y en un mundo en el que las brujas tienen casas de azúcar y se comen a los niños no resulta muy fácil saber en quien confiar y quien podría ayudarte...

En este sentido el libro es original, me ha encantado el mundo que ha creado la autora, hace mención a una gran cantidad de elementos sacados de los cuantos y si hay algo que siempre me gusta son los cuentos algo cambiados - la parte del enano y Blancanieves consiguió hacerme reír un buen rato - pero por otro lado no me ha gustado que la autora nos introdujera en la acción tan de repente. Desde el segundo capitulo ya estamos al otro lado del espejo y el hermano de Jacob ya ha sido atacado y no se nos cuenta practicamente nada ni se nos explica demasiado sobre lo que ha ocurrido en esos 12 años desde que descubrió el espejo, es verdad que con el paso de las paginas se descubren algunas cosas pero han quedado demasiados interrogantes para mi gusto.

Asimismo también me habría gustado que se detuviera un poco mas a la hora de explicar algunas cosas que ocurren en el momento de la acción. Las primeras paginas fueron un autentico lió en el que me costaba enterarme de la mitad de las cosas e identificar a cada cual, especialmente cuando cambiaba de perspectiva y se introducía un nuevo personaje y una nueva historia que seguir, puesto que aunque la trama principal es la de encontrar una cura para Will, también seguiremos algunas historias relacionadas en cierta medida con lo que ocurre.

Hay acción desde el primer momento, en realidad están ocurriendo cosas continuamente por lo que el libro puede resultar algo precipitado y en alguna ocasión hasta llegue a perderme un poco pero también tiene sus partes mas relajadas en las que resulta mas fácil de seguir la historia por lo que puede ser uno de esos libros que se leen rápido aunque han habido mas ocasiones en las que se me hacia pesado. Muchas veces parece ser que las cosas se vayan a arreglar y de repente la autora decide no hacerlo y entenderlo todo mas por lo que me resulto algo desesperante.

En cuanto a los protagonistas también me hubiese gustado conocerlos en mas profundidad y especialmente en el caso de Jacob me habría gustado saber las cosas con mas detalle sobre lo que ha pasado durante los 12 años que lleva atravesando el espejo porque en este libro las cosas se mencionan solo de pasada y aunque tanto su carácter, como el de los demás personajes, esta claro en el sentido de saber cual es su papel en la historia, no llegamos saber demasiado sobre ellos y sus razones de ser.

En definitiva un libro que no esta mal, es bastante entretenido y cuenta con una historia a rebosar de fantasía por todos lados pero que resulta ser muy precipitada y algo pesada en unas ocasiones en las que habrían venido bien unas explicaciones mas claras o mas detalles sobre los protagonistas, a los que solo conocemos superficialmente, de forma que aun teniendo capítulos muy cortos, algunos de ellos amenos, tiene otros en los que tienes que pararte un poco a la hora de leer para aclararte sobre lo que esta pasando.


 Por darle una oportunidad.

Muchas gracias a Estrella Polar por el ejemplar.

2 comentarios:

 1. Hola ^^
  La verdad es que tengo muchas ganas de leerme este libro, ya que otros de Cornelia Funke me han encantado, pero por una cosa o por otra siempre lo voy dejando de lado, a ver si este verano le doy una oportunidad.
  Si bien es verdad que no me ha gustado leer lo que dices de que "Tu hubiera gustado conocer más a los personajes" porque es algo que me suele gustar mucho, y no sé si por esa parte me defraudará.
  Abrazos ^^

  ResponderEliminar
 2. La verdad es que no me llama nada.
  Un beso.

  ResponderEliminar

Si queréis poneros en contacto conmigo o dejar alguna URL hacerlo a perdidaenunmundodelibros@yahoo.es los comentarios que no tengan que ver con al entrada serán borrados.