martes, 8 de julio de 2014

Reseña Absolut Desastre - Jamie McGuire

Titulo:Absolut Desastre
Autor:Jamie 
McGuire
Editorial:
Fanbooks
Libro:2/2
Colección:-
Formato:
Tapa blanda con solapas
Paginas:496
Edad:-
ISBN:978-84-15745-01-3
PVP:16.95

Sinopsis:
En Travis Maddox, un noi molt atractiu i ple de tatuatges, va aprendre dues coses abans que la seva mare morís: Juga. Fes bajanades. Estima molt. Lluita amb la teva ànima.
La seva vida està plena de relacions sexuals buides, joc il·legal i violència. Però just quan es pensa que és invencible, coneix l’Abby Abernathy, una bona noia amb un passat fosc que el farà tocar de peus a terra.
Reseña del primer libro de la bilogia:
Opinió personal:
És la primera vegada que llegeixo un llibre que ja havia llegit una vegada però narrat des de la perspectiva de l'altre protagonista i només podria definir l'experiència com interessant. Sóc d'aquesta classe de persones que no té cap inconvenient a tornar a rellegir els llibres que li han agradat, el desgast que tenen els meus llibres de Harry Potter és una prova d'això, però alhora no tots els llibres acaben creant la mateixa sensació d'enganxament que la primera vegada així que l'autora ho ha tingut una mica difícil en aquest sentit, ja sabia tot el que passaria i hi ha poques coses que em sorprenien. 

La perspectiva de Travis, al contrari del que es podria esperar, no fa més que reafirmar el meu punt de vista sobre ell. No m'agrada aquest noi, jo no voldria un Travis en la meva vida ni regalat però d'altra banda li dóna un mica de ganxo a la història, sembla estar una mica desequilibrat, té els sentiments aquí aquí i el seu temperament és com el d'una bomba de rellotgeria amb el rellotge molt espatllat. Malgrat això, he pogut entendre una mica perquè tracta a les noies com ho fa, només una mica, no és que ho comparteixi sinó més aviat que he vist el seu punt de vista. 

Pel que fa a la història, ve ser més o menys el mateix que meravellós Desastre però amb alguna que una altra escena afegida i una altra exclosa. Veiem com se sentia quan estava amb Abby, el que li impulsava a actuar com ho feia i fins a un pròleg en el qual ens expliquen més coses, si no recordo malament, que no estava en el cas del seu predecessor. Els fets ocorren de manera continuada, amb algun que altre embolic pel mig i una mica més de profunditat en alguns dels seus personatges, fins aquí tot bé. 

En general ha estat un llibre ràpid de llegir, m'agrada la forma de narrad de l'autora, no té protagonistes adolescents que es tallin a l'hora de dir algun tac, fica alguna escena violenta pel mig i tampoc dubte en crear personatges una mica diferents, en el sentit que té passats una mica més tèrbols del que estem acostumats, segurament perquè no arriba a ser del tot un llibre juvenil. 

Amb tot això, i tot i que la història és entretinguda, en saber el que passaria en algunes ocasions no em acabat d'enganxar del tot, ja no hi havia moltes coses que anessin a sorprendre i tot que no he trigat molt a llegir-lo, no és una història pesada, tampoc em costava deixar-ho per més tard. Absolut Desastre és una història que encantarà als fans de del seu predecessor i dóna una perspectiva una mica diferent de la relació de Travis i Abby, s'aprofundeix en altres coses, però que alhora pot ser una mica repetitiva.

Opinión personal -en castellano-:
Es la primera vez que leo un libro que ya había leído una vez pero narrado desde la perspectiva del otro protagonista y solo podría definir la experiencia como interesante. Soy de esa clase de personas que no tiene ningún inconveniente en volver a releer los libros que le han gustado, el desgaste que tienen mis libros de Harry Potter es una prueba de ello, pero a su vez no todos los libros acaban creando la misma sensación de enganche que la primera vez así que la autora lo ha tenido un poco difícil en este sentido, ya sabía todo lo que ocurriría y hay pocas cosas que me sorprendían.

La perspectiva de Travis, al contrario de lo que cabria esperarse, no hace mas que reafirmar mi punto de vista sobre el. No me gusta este chico, yo no querría un Travis en mi vida ni regalado pero por otro lado le da un algo a la historia, parece estar un poco desequilibrado, tiene los sentimientos ahí ahí y su temperamento es como el de una bomba de relojería con el reloj muy estropeado. Pese a ello, he podido entender un poco porque trata a las chicas como lo hace, solo un poco, no es que lo comparta si no mas bien que he visto su punto de vista.

Lo que se refiere a la historia viene ser mas o menos lo mismo que Meravellos Desastre pero con alguna que otra escena añadida y otra excluida. Vemos como se sentía cuando estaba con Abby, lo que le impulsaba a actuar como lo hacía y hasta un prologo en el que se nos cuentan mas cosas, si no recuerdo mal, que no estaba en el caso de su predecesor. Los hechos ocurren de forma continuada, con algún que otro lió de por medio y algo mas de profundidad en algunos de sus personajes, hasta aquí todo bien.

Por lo general ha sido un libro rápido de leer, me gusta la forma de narrad de la autora, no tiene protagonistas adolescentes que se corten a la hora de decir algún que otro taco, mete alguna que otra escena violenta de por medio y tampoco duda en crear personajes algo diferentes, en el sentido de que tiene pasados algo mas turbios de lo que estamos acostumbrados, seguramente porque no llega a ser del todo un libro juvenil.

Con todo esto, y a pesar de que la historia es entretenida, al saber lo que pasaría en algunas ocasiones no me acabado de enganchar del todo, ya no había muchas cosas que fueran a sorprenderme y pese que no he tardado mucho en leerlo, no es una historia pesada, tampoco me costaba dejarlo para mas tarde. Absolut Desastre es una historia que encantara a los fans de de su predecesor y da una perspectiva un tanto diferente de la relación de Travis y Abby, se profundiza en otras cosas, pero que su vez puede ser un tanto repetitiva.

Muy bueno.

Muchas gracias a Fanbooks por el ejemplar.

3 comentarios:

 1. Hoooola!!
  Just avui he vist el primer llibre i he estat apunt de comprar-me'l, però al final lo ho he fet... no sé perqué, em crida moltíssim.
  PD: Segur que tinc moltes faltes xD

  Petons!!

  ResponderEliminar
 2. Tengo muchas ganas de leerlo <33

  ResponderEliminar
 3. "Maravilloso desastre" no me gustó demasiado, así que tengo dudas si leer este libro o no, es que sospecho que me va a gustar menos.

  Saludos :)

  ResponderEliminar

Si queréis poneros en contacto conmigo o dejar alguna URL hacerlo a perdidaenunmundodelibros@yahoo.es los comentarios que no tengan que ver con al entrada serán borrados.