miércoles, 9 de julio de 2014

Reseña Cançó de mar 4 L'Elegia - Amanda Hocking

Titulo:L'Elegia 
Autor:
Amanda Hocking
Editorial:Fanbooks
Libro:4/4
Colección: Cançó de Mar
Formato:
Tapa blanda con solapas
Paginas:528
Edad:Mas de 14 años
ISBN: 978-84-15745-31-0
PVP:15.00

Sinopsis:
Ara que la Gemma és la clau per trencar la maledicció de les sirenes, les apostes mai no havien estat tan importants. Per fi, està a tocar d'un futur amb els que estima i d'una relació amb l'Alex, si la Penn no hi té res a dir... la Penn té clar que per tenir en Daniel haurà de destruir la Gemma i la Harper, i ella sempre aconsegueix el que vol. Una explosiva batalla està a punt de començar...
Reseña de los primeros libros de la saga:
Opinió personal:
Al llarg d'aquesta saga i amb el pas dels llibres sempre he anat amb l'esperança que en el següent la forma de narrar de l'autora millorés i m'agradés mes i ara que no ho he fet amb Elegia m'he trobat exactament amb això. Al contrari del que m'esperava aprofundeix molt en alguns dels seus personatges, en la història i fins i tot en la trama. El primer va resultar massa introductori i els següents eren com palla, llibres pont per omplir fins a l'arribada d'aquest en el qual l'autora, al meu parer almenys, m'ha acabat demostrant una evolució narrativa i creativa positiva. 

La narració està feta en tercera persona i segueix diverses perspectives, amb el pas de les pàgines i dels llibres són més els personatges que han anat prenent protagonisme encara Gemma segueix sent la principal. En aquesta ocasió l'he vist alguna cosa mes madura que en les altres, sembla que ha evolucionat des que va passar a principis de l'estiu i ja no es preocupa tant per temes superficials encara que és el cas la història d'amor em segueix grinyolant en alguns moments i resultant una mica embafadora en altres. 

La que sí que m'ha agradat més és Harper, sempre he tingut clar que de les dues germana és la meva preferida i encara que es quedi una mica més al marge, ajuda a la seva germana en tot el que pot però al mateix temps va ala universitat, se les arregla amb Daniel, visita a la seva mare, no eu se, simplement és algú que se m'ha fet més real. Igual que la relació que té amb Daniel malgrat que després de tot el que he llegit sobre ell m'he quedo amb ganes d'alguna cosa més per veure el que hi ha al seu passat. 

Però centrant-nos en la història, si us dic la veritat, amb el primer i aquest l'autora hauria pogut crear una bona bilogia, una saga que no hauria estat criticada per allargar com un mal xiclet i és que encara que són més de 500 pàgines de llibre tot el que passa en el resultat interessant, es van tancant algunes històries sobre les sirenes, els seus orígens i fins als orígens d'altres dels seus protagonistes sense resultar lent per la quantitat d'informació que hi ha, això si, la resolució de les coses, malgrat a agradar, m'ha resultat molt senzilla tenint en compte la de voltes que se li ha donat, em veia venir algunes coses.


Així que, en menys paraules Elegia és un llibre que deixa la saga Cançó de Mar en un lloc molt més digne del que m'hauria esperat, si els altres llibres només em van resultar entretinguts aquest m'ha encantat, he vist profunditat en els seus personatges i 1 la història i una trama que per fi es desenvolupava de veritat malgrat la seva senzillesa en alguna coses. La ploma d'Amanda Hocking ha evolucionat de bona manera i espero que els seus següents llibres segueixin en la mateixa línia que aquest, amb una narració senzilla però amb la que aconsegueixi enganxar el lector.

Opinión personal -en castellano-:
A lo largo de esta saga y con el paso de los libros siempre he ido con la esperanza de que en el siguiente la forma de narrar de la autora mejorara y me gustara mas y ahora que no lo he hecho con Elegia me he encontrado exactamente con eso. Al contrario de lo que me esperaba profundiza mucho en algunos de sus personajes, en la historia y hasta en la trama. El primero resulto demasiado introductorio y los siguientes eran como paja, libros puente para rellenar hasta la llegada de este en el que la autora, a mi al menos, me ha acabo demostrando una evolución narrativa y creativa positiva.

La narración está hecha en tercera persona y sigue varias perspectivas, con el paso de las paginas y de los libros son mas los personajes que han ido tomando protagonismo aunque Gemma sigue siendo la principal. En esta ocasión la he visto algo mas madura que en las otras, parece ser que ha evolucionado desde lo ocurrido a principios del verano y ya no se preocupa tanto por temas superficiales aunque es su caso la historia de amor me sigue chirriando en algunos momentos y resultando algo empalagosa en otros.

La que si que me ha gustado mas es Harper, siempre he tenido claro que de las dos hermana es mi favorita y aunque se quede un poco mas al margen, ayuda a su hermana en todo lo que puede pero al mismo tiempo va  ala universidad, se las arregla con Daniel, visita a su madre, no se, simplemente es alguien que se me ha hecho mas real. Al igual que la relación que tiene con Daniel pese a que después de todo lo que he leído sobre el me he quedo con ganas de algo mas para ver lo que hay en su pasado.

Pero centrándonos en la historia, si os digo la verdad, con el primero y este la autora habría podido crear una buena bilogia, una saga que no habría sido criticada por alargarse como un mal chicle y es que aunque son mas de 500 paginas de libro todo lo que ocurre en el resulta interesante, se van cerrando algunas historias sobre las sirenas, sus orígenes y  hasta los orígenes de otros de sus protagonistas sin resultar lento por la cantidad de información que hay, eso si, la resolución de las cosas, pese a gustarme, me ha resultado muy sencilla teniendo en cuenta la de vueltas que se le ha dado, me veía venir algunas cosas.

Así que, en menos palabras Elegia es un libro que deja la saga Canción de Mar en un lugar mucho mas digno de lo que me habría esperado, si los otros libros solo me resultaron entretenidos este me ha encantado, he visto profundidad en sus personajes y una la historia y una trama que por fin se desarrollaba de verdad pese a su sencillez en alguna cosas. La pluma de Amanda Hocking ha evolucionado de buena manera y espero que sus siguientes libros sigan en la misma linea que este, con una narración sencilla pero con la que consiga enganchar al lector.

Tienes que leerlo.

Muchas gracias a Fanbooks por el ejemplar.

2 comentarios:

  1. Bon dia, encara no m'he decidit de llegir aquests llibres encara que els hi tinc força curiositat... tinc el primer en ebook i tal vegada li doni una oportunitat ben aviat... qui ho sap?

    Besos

    ResponderEliminar
  2. Tengo ganas de leer algún libro con sirenas como protagonistas. Y puede que empiece con estos libros ya que parece que están teniendo buena aceptación

    Mil besos^^

    ResponderEliminar

Si queréis poneros en contacto conmigo o dejar alguna URL hacerlo a perdidaenunmundodelibros@yahoo.es los comentarios que no tengan que ver con al entrada serán borrados.