miércoles, 16 de julio de 2014

Reseña Easy és fàcil estimar-te - Tammara Webber

Titulo:Easy és fàcil estimar-te
Autor:Tammara Webber
Editorial:Fanbooks
Libro:1/1
Colección:-
Formato:
Tapa blanda con solapas
Paginas:344
ISBN:978-84-15745-22-8
PVP:18.00
Edad:New adult
Sinopsis:

La Jackie està en estat de xoc. La universitat no és com s’havia imaginat. El nòvio l’ha deixat, els seus amics la ignoren i ha estat assetjada per un alumne del campus. Un desconegut li ha salvat la vida pels pèls, però viu turmentada amb aquest secret.
En Lucas, un noi de la classe que la mira fixament i la dibuixa en el seu quadern, li demostrarà que no està tot perdut.
Easy ens mostra la lluita d'una noia per recuperar la confiança, per trobar la força interior per combatre un atacant directe i per acceptar la pau que troba en els braços d'un noi reservat. 
Opinió personal:
El new adult és un gènere que de moment no està massa explotat, almenys pel que fa al que ens han triado a Espanya, i amb això tot i tenir cert esquema a l'hora d'explicar una història segueix comptant amb factors que arriben a sorprendre. Quan vaig llegir l'sinopsi del llibre m'esperava que Easy fos una altra cosa com Meravellós Desastre, una mica bèstia pel que fa a algunes coses o els seus personatges, esperava que Lucas fos un nou Travis encara que això no ha passat. 

La narració està feta en primera persona des de la perspectiva de Jaqueline, la protagonista, cosa que no juga molt a favor del llibre al llarg de les 50 pàgines. Bàsicament en aquestes la protagonista acaba d'explotar la majoria dels clixés de la literatura juvenil; una mica tímida, solitària, amb un únic nuvi darrere i estudiosa alhora que bastant indefensa, cosa que és necessària en cert sentit perquè passi el que passi en el primer capítol i acabi sent salvada per Lucas.

El millor és que passades aquestes 50 pàgines la cosa millora, Jaqueline comença a caure una mica millor, malgrat la seva personalitat no cau massa en l'autocompassió i demostra ser una mica més intel · ligent en alguna situacions. D'altra banda l'entrada en escena de la típica millor amiga / companya de quart que aquesta per ajudar-ha estat un punt positiu. Al contrari del que es podria esperar Tammara Webber ha fet que aquestes coses que hem vist tantes vegades en altres llibres quedi bé. 

Hi ha una història d'amor ¿Potser el cor de la portada ens dóna una pista, no? i aquesta certament m'ha agradat, aconseguia enganxar segons veia com es coneixien els personatge, no és amor a primera vista, hi ha coses que ha de sorgir, d'altres que han de oblidar i altres tantes per conèixer. També hi ha algun misteri pel mig encara he de dir que aquests ja me'ls imaginava ... per altra banda ha estat divertit seguir pàgina després pagina per veure com acaba la cosa. 

És amè, ràpid de llegir com pocs llibres i això ho aconsegueix perquè l'autora aconsegueix jugar bé amb els sentiments de la protagonista, no sabem amb certesa com acabessin les coses amb el seu ex, si hi haurà alguna cosa amb Lucas o si el misteriós Landon li donarà conversa més enllà dels correus electrònics però alhora hi ha una cosa que m'ha sobrat bastant i és el passat tempestuós de Lluc per què aquesta mania de crear personatges masculins traumatitzats per explicar la seva manera de ser actuar? Les ultimes 50 pàgines en què se centrava més en això se m'han fet pesades encara que, això si, l'epilec és dels que m'han encantat. 

En menys paraules, Easy té una història d'amor de les que entretenen, no passa de embafadora i al meu almenys m'ha sorprès en llacunes coses al llarg de les seves pàgines, la protagonista és una cosa típica i el passat tempestuós de Lucas tampoc em ha aportat massa a història però la ploma de l'autora han aconseguit que malgrat això aquest passi a estar en aquesta curta llista de llibres, només romàntics, que recomano.

Opinión personal -en castellano-:
El new adult es un genero que de momento no está demasiado explotado, al menos en lo referente a lo que nos han triado a España, y con esto pese a tener cierto esquema a la hora de contar una historia sigue contando con factores que llegan a sorprenderme. Cuando leí al sinopsis del libro me esperaba que Easy fuera otra cosa como Maravilloso Desastre, un poco bestia en cuanto a algunas cosas o sus personajes, esperaba que Lucas fuera un nuevo Travis aunque esto no ha ocurrido.

La narración está hecha en primera persona desde la perspectiva de Jaqueline, la protagonista, algo que no juega mucho a favor del libro a lo largo de las 50 paginas. Básicamente en estas la protagonista acaba de explotar la mayoría de los clichés de la literatura juvenil; algo tímida, solitaria, con un único novio detrás y estudiosa a la vez que bastante indefensa, cosa que es necesaria en cierto sentido para que pase lo que pase en en el primer capitulo y acabe siendo salvada por Lucas.

Lo bueno es que pasadas esas 50 paginas la cosa mejora, Jaqueline empieza a caerme algo mejor, pese a su personalidad no cae demasiado en la autocompasion y demuestra ser algo mas inteligente en alguna situaciones. Por otro lado la entrada en escena de la típica mejor amiga/compañera de cuarto que esta para ayudarla ha sido un punto positivo. Al contrario de lo que cabría esperarse Tammara Webber ha hecho que estas cosas que hemos visto tantas veces en otros libros quede bien.

Hay una historia de amor ¿Tal vez el corazón de la portada nos da una pinsta, no? y esta ciertamente me ha gustado, conseguía engancharme según veía como se conocían los personaje, no es amor a primera vista, hay cosas que tiene que surgir, otras que tienen que olvidarse y otras tantas por conocer. También hay algún que otro misterio de por medio aunque debo decir que estos ya me los imaginaba... por otro lado ha sido divertido seguir pagina tras pagina para ver como acaba la cosa.

Es ameno, rápido de leer como pocos libros y esto lo consigue porque la autora consigue jugar bien con los sentimientos de la protagonista, no sabemos con certeza como acabaran las cosas con su ex, si habrá algo con Lucas o si el misterioso Landon le dará conversación mas allá de los correos electrónicos pero a la vez hay una cosa que me ha sobrado bastante y es el pasado tormentoso de Lucas ¿Por que esa manía de crear personajes masculinos traumatizados para explicar su forma de ser actuar? Las ultimas 50 paginas en las que se centraba mas en eso se me han hecho pesadas aunque, eso si, el epilogo es de los que me han encantado.

En menos palabras, Easy tiene una historia de amor de las que entretienen, no se pasa de empalagosa y a mi al menos me ha sorprendido en lagunas cosas a lo largo de sus paginas, la protagonista es algo típica y el pasado tormentoso de Lucas tampoco me ha aportado demasiado a al historia pero la pluma de la autora han conseguido que pese a ello este pase a estar en esa corta lista de libros, solo románticos, que recomiendo.

Genial.

Muchas gracias a Fanbooks por el ejemplar.

1 comentario:

  1. No me llama mucho la atención en este momento pero en un futuro me gustaría leerlo...

    Besos :*

    ResponderEliminar

Si queréis poneros en contacto conmigo o dejar alguna URL hacerlo a perdidaenunmundodelibros@yahoo.es los comentarios que no tengan que ver con al entrada serán borrados.