jueves, 1 de enero de 2015

Reseña Magisterium 1 La prova de ferro - Cassandra Clare y Holly Black

Titulo:La porva de ferro
Autor:Cassandra Clare y Holly Black
Editorial:Estrella Polar
Libro:1/5
Colección:Magisterium
Formato:tapa dura con sobrecubierta 
Edad:a partir de 12 años
Paginas:304
ISBN:978-84-9057-594-9
PVP:
14.90
Sinopsis:

La majoria dels nens farien qualsevol cosa per a superar La prova de ferro i entrar a l'escola de magia Magisterium. Callum Hunt no, vol suspendre. Durant tota la seva vida, el seu pare l'ha advertit que no s'apropi a la magia. Si l'admeten a Magisterium, està segur de que res bo l'espera. 
Així que, ell s'esforça tot el que pot per a fer-ho malament... i fins i tot fer-ho malament li surt malament. Ara l'espera el Magisterium, un lloc que es a la vegada sensacional i sinistre, amb fosques connexions amb el seu ppassat i un retorçat camí cap al futur. La prova de ferro acaba de començar, perque el major repte encara no ha arribat.

Primeras paginas del libro.
Opinió personal:
Ja us podeu imaginar les ganes que tenia de llegir aquest llibre sent Cassandra Clare dels meus autores favorites. El cas és que amb tot això anava amb les expectatives una mica altes, i una idea una mica preconcebuda que no s'ha complert, però tot i això crec que Magisterium és una saga que pot prometre, almenys en els seus següents volums perquè pel moment el potencial de les autores ho he vist només durant les últimes pàgines.

La narració està feta en tercera persona seguint l'perspectiva de Call, un mag una mica peculiar dins del que es podria esperar-se, deguda la influència del seu pare i les històries que ha sentit de la seva part sobre Magisterium, entrar a formar part del món de la màgia és l'últim que desitja. Una cosa estranya, és com rebre la carta a Hogwarts i ficar ne la categoria d'spam, encara que amb això les autores aconsegueixen crear certa intriga pel que fa a les raons que ha de tenir el seu pare per odiar tant aquest món.

Una cosa que anirem veient al llarg de les pàgines mentre mentre ens fiquem a poc a poc en la història de Magisterium i tots els seus habitants, coneixerem com és la màgia per als alumnes i mags més experimentats i començarem a veure la tasca de Call a tot això . El protagonista té aquest aire d'odi al món que ens fa veure les coses d'una forma un tant negativa i he de dir que moltes vegades no ho he entès.

M'han agradat alguns dels seus personatges, si, però per desgràcia no els he vist massa desenvolupats, i el trio Aaron, Tamara i Call, em portava massa records al famós grup d'amics de Hogwarts que tots coneixem, en alguns moments em costava ficar-me en la història, potser també perquè segueix sent un llibre més infantil que l'escrit anteriorment per Cassandra però jo seguia anant amb l'idea de trobar personatges bastant madurs i no ho he fet.

Això si, es llegeix ràpid, a narració és amena i fàcil de seguir, realment es nota que està escrit a dues mans perquè encara manté un aire de la forma de narrar d'una Casssandra Clare també es nota que les descripcions no estan fetes com abans, hi ha una influència de les dues autores que la fa més senzilla. És una cosa que em segueix sorprenent d'altra banda, però que queda bé a l'hora de fer que sigui un llibre ràpid de llegir.


En menys paraules La prova de ferro és la primera part d'una saga que promet però que no acaba de ser el que jo m'hauria esperat, els fans de Caçadors d'ombres trobarem coses característiques de l'autora però estaran més difuminades i es nota que aquests llibres estan dirigits a un altre públic, de moment queda esperar a veure com evolucionessin seus personatges.

Opinión personal:
Ya os podéis imaginar las ganas que tenía de leer este libro siendo Cassandra Clare de mis autoras favoritas. Iba con las expectativas un tanto altas y una idea un tanto preconcebida que no se ha cumplido, pero pese a ello creo que Magisterium es una saga que promete, al menos en sus siguientes volúmenes porque por el momento he visto el potencial de las autoras solo durante las ultimas paginas.

La narración está hecha en tercera persona siguiendo al perspectiva de Call, un mago un tanto peculiar dentro de lo que cabria esperarse, debida la influencia de su padre y las historias que ha oído de su parte sobre Magisterium, entrar a formar parte del mundo de la magia es lo ultimo que desea. Algo raro, es como recibir la carta a Hogwarts y meterla ne la categoría de spam, aunque con ello las autoras consiguen crear cierta intriga en lo referente a las razones que debe de el padre para odiar tanto ese mundo.

Algo que iremos viendo a lo largo de las paginas mientras mientas nos metemos poco a poco en la historia de Magisterium y todos sus habitantes, conoceremos como es la magia para los alumnos y magos mas experimentados y empezaremos a ver la labor de Call en todo esto. El protagonista tiene ese aire de odio al mundo que nos hace ver las cosas de una forma un tanto negativa y con ello han habido muchas veces en las que no lo he entendido.

Me han gustado algunos de los personajes, como contrapunto al protagonista, pero por desgracia no los he visto demasiado desarrollados, y el trío Aaron, Tamara y Call, me traía demasiados recuerdos al famoso grupo de amigos de Hogwarts que todos conocemos, en algunos momentos me costaba meterme en la historia. Tal vez también porque sigue siendo un libro mas infantil que lo escrito anteriormente por Cassandra y yo seguía yendo con al idea de encontrarme personajes bastante maduros.

Eso si, se lee rápido, la narración es amena y fácil de seguir, y se nota que esta escrito a cuatro manos porque, aunque mantiene un aire de la forma de narrar de una Casssandra Clare se ve que las descripciones no están hechas como antes, hay una influencia de las dos autoras que la hace mas sencilla. Es algo que me sigue sorprendiendo por otro lado, pero que queda bien a la hora de hacer que sea un libro rápido de leer.

En menos palabras La prueba de hierro es la primera parte de una saga que promete pero que no acaba de ser lo que yo me habría esperado, los fans de Cazadores de Sombras encontraremos cosas características de la autora pero estarán mas difuminadas y se notará que estos libros están dirigidos a otro publico, de momento queda esperar a ver como evolucionaran sus personajes.

Muy bueno.

Muchas gracias a Estrella Polar por el ejemplar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Si queréis poneros en contacto conmigo o dejar alguna URL hacerlo a perdidaenunmundodelibros@yahoo.es los comentarios que no tengan que ver con al entrada serán borrados.